Vinete cu masline

Printeaza

Vinete cu masline 

Ingrediente:

  • 4-5 vinete potrivite
  • 150 g măsline
  • 3/4 pahar ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri făină
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 kg roşii
  • mărar şi pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • condimente

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi feliile de vinete ca să se scurgă zeama, apoi le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Tai ceapa peştişori şi o prăjeşti înăbuşit până se înmoaie puţin. Separat, opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţe şi le tai felii. într-o cratiţă sau un vas pentru cuptor, pui roşiile tăiate felii, apoi un rând de vinete prăjite, pre­sari un strat de verdeaţă tocată, apoi ceapa înăbuşită, câteva măsline curăţate de sâmburi şi presari puţin zahăr şi condiment.

Repeţi până aşezi totul, iar ultimul strat trebuie să fie de roşii tăiate felii. Pui cratiţa în cuptor şi laşi până ce mâncarea scade bine. E la fel de bună şi caldă, şi rece!

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.