Vinete cu masline si verdeata

Printeaza

Vinete cu masline si verdeata din: vinete, masline, ulei, ceapa, rosii, verdeata, faina, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Vinete cu masline si verdeata

  • 4 vinete
  • 1/4 kg măsline
  • 1 pahar cu ulei
  • 6 cepe
  • 10 roşii
  • 4 linguri cu verdeaţă tocată
  • 1 lingură de făină
  • 1căţel de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii, se sărează şi se lasă o jumătate oră să se scurgă. Apoi se şterg, se dau prin făina şi se prăjesc în ulei.

Măslinele se desărează, se curăţă de sâmburi; ro­şiile se curăţă de pieliţe şi din jumătate din canti­tate se prepară un sos, iar cealaltă jumătate se taie felii. Ceapa se curăţă, se taie felii subţiri şi se că­leşte în ulei.

Intr-o tavă se aşază un rând de vi­nete, apoi măsline, felii de roşii, ceapa călită şi us­turoiul tăiat feliuţe, verdeaţa şi se repetă rândurile până se termină legumele, apoi se. sărează, se toarnă sosul de roşii şi puţină apă sau vin şi se in­troduc la cuptor până scade apa lăsată de legume.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • zacusca de vi nete

1 comentariu

  1. Ciudata combinatie de vinete cu masline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.