Vinete cu legume şi kaizer

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii, kaizer, salata verde, ulei, cartofi.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • doi ardei capia
  • o ceapă albă
  • un ardei gras verde
  • 3 roşii
  • 300 g kaizer
  • o salată verde
  • ulei de floarea-soarelui
  • legume de sezon
  • cartofi

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie în câte trei bucăţi fiecare, se scobesc la mijloc cu o linguriţă şi se presară cu sare. Se pun cu gura în jos pe un grătar de bucătărie şi se lasă 20 de minute la scurs.

Ardeii capia şi ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc cinci minute. Se adaugă kaizerul tăiat cubuleţe, roşiile tăiate mărunt, miezul de la vinete tăiat cubuleţe, sarea şi piperul.

Se prăjeşte totul la foc mediu circa 10 minute, apoi se lasă să se răcească. Vinetele scurse de suc se prăjesc uşor în ulei, se scurg şi se aşază într-o tavă.Se umplu cu amestecul din cratiţă, se toarnă două căni cu apă şi se introduc în cuptorul încins. Se lasă până când apa a scăzut, se scot şi se aşază pe platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.