Vinete cu iaurt si ulei de susan

Printeaza

O reteta simpla de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Vinete cu iaurt si ulei de susan

  • 1 kg vinete
  • 6 linguriţe ulei de susa
  • sucul de la 2 lămaie
  • 2 căţei usturoi
  • 2 pahare iaurt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri. Se taie cotoarele şi sepun la copt pe o tablă pusă deasupra flăcării aragazului. După ce s-au întors (şi s-au făcut) pe toate părţile, se lasă să se scurgă bine şi să se răcească complet.

Se curăţă de coajă si se trec prin maşina de tocat. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu sucul de lămâie, uleiul de susan şi iaurtul. Se adaugă peste vinete, amestccându-se până ce se omogenizează, si se toarnă uleiul de măsline. Sc amestecă din nou foarte bine. Vinetele se servesc reci, cu roşii tăiate în rondele, stropite cu suc de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.