Vinete cu iaurt şi sos de roşii

Printeaza

Vinete cu iaurt şi sos de roşii: ulei de masline, rosii cherry, usturoi, chilii, iaurt, menta.

 

Ingrediente:Vinete_cu_iaurt_si_sos_de_rosii

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 140g de roşii cherry tăiate pe jumătate
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • câţiva fulgi de chilii
  • 125ml iaurt natural dietetic
  • 1 lingură de mentă tocată
  • vinete

 

 

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vânata pe lung în şase felii groase. Asezonaţi feliile pe ambele feţe şi ungeţi-le cu două linguri de ulei.

Incingeţi uleiul rămas într-o cratiţă mică şi adăugaţi roşiile, usturoiul şi fulgii de chilii, împreună cu un praf de sare.

Lăsaţi la foc mic 3-4 rrunute, până când se înmoaie roşiile. într-un bol mic, amestecaţi iaurtul cu menta şi asezonaţi.

Incingeţi un grătar sau o tigaie şi frigeţi feliile de vinete 5-6 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi capătă o culoare maronie.

Serviţi câte trei felii de persoană, împreună cu iaurtul cu mentă şi cu sosul de roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie din: vinete, ulei, iaurt, usturoi, branza, sare, piper, rodie. Ingrediente: 2 vinete 110 ml ulei de măsline 120 ml iaurt grecesc 2 căţei usturoi 90 g brânză de capră sare piper o rodie   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Vinetele se taie în două, pe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.