Vinete cu fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta.

Ingrediente:Vinete cu fenicul

  • doi cartofi
  • două vinete
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • un fenicul
  • doi dovlecei
  • două roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 250 ml ulei de floarea-soarelui
  • 300 g brânză de capră
  • sos de zmeură
  • sare
  • piper
  • mentă

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie felii în lun­gul vinetei. Se presară cu sare şi piper, se prăjesc în ulei, se scot şi se pun pe un platou. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la prăjit. Când au devenit aurii, se scot şi se pun într-un castron.

In uleiul rămas se pun dovleceii tăiaţi cubuleţe, feniculul tocat mărunt, ardeiul gras şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe. Când s-au prăjit, se pun din nou cartofii şi roşiile tăiate mărunt. Se ţin pe foc câteva minute, se opreşte focul şi se pre­sară brânza de capră sfărâmată.

Se îmbracă forme de porţelan cu felii de vinete, se pune umplutura, se acoperă cu marginile de la feliile de vinete şi se pre­sează puţin. Se pune sos de zmeură în far­furii şi se aşază deasupra coşuleţele de vinete.

Vinete cu fenicul

Vinete cu fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.