Vinete cu doua creme

Printeaza

Vinete cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Vinete_cu_doua_creme

  • 4 vinete
  • 500 g cartofi
  • 1 kg rosii
  • 20 bucati miez de nuca
  • 10 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli vinetele si le tai in rondele mai groase, le dai cu sare si piper si le asezi una peste alta, presandu-le cu un fund de lemn pentru a iesi zeama amara din ele. Apoi stergi vinetele si le prajesti pe gratar. Separat fierbi cartfoii, apoi faci din ei un un piure, adaugi treptat 5-6 linguri de ulei, usturoiul pisat, miez de nucă măcinat mărunt, sare şi piper după gust. întinzi acest ames­tec peste feliile de vinete.

Cureţi roşiile de pieliţă şi le tai mărunt, apoi le sotezi în ulei, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi laşi totul să fiarbă împreună până se îngroaşă amestecul. Aşezi şi aceas­tă pastă peste vinetele cu prima cremă şi serveşti vine­tele fierbinţi.

Vinete cu doua creme

Vinete_cu_doua_creme

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.