Vinete cu ciuperci
PrinteazaVinete cu ciuperci din: ciuperci, vinete, rosii, ceapa, bulion, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 4 vinete
- 12 ciuperci
- 4 roşii
- 1 ceapă
- 2 linguri bulion
- 4 linguri ulei
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală, se opăresc în apă clocotită şi se toacă mărunt. Se spală bine vinetele, se taie în jumătăţi şi se scoate miezul, care se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Apoi se adaugă ciupercile, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat.
Se lasă să se răcească, adăugând sare şi piper după gust şi omogenizând compoziţia, între timp, se opăresc vinetele în apă clocotită, se scurg şi, după ce s-au mai răcit, se storc de zeamă şi se umplu cu compoziţia obţinută. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, cu umplutura în sus, iar peste ele se toarnă un sos preparat după cum urmează: ceapa, tocată mărunt, se căleşte în ulei încins, se adaugă roşiile, curăţate şi date pe râzătoare, precum si bulionul, diluat cu putină apă.
Se dă totul la cuptor un sfert de oră.
Pofta buna!