Vinete cu banza de capră si oţet de mere

Printeaza

O reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute, maghiran, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Vinete cu banza de capră si oţet de mere

  • 2 vinete micuţe, lungi şi subţiri
  • 2 bucăţi brânză veche de capră
  • 1 l ulei pentru prăjit
  • sare şi piper

pentru asezonare:

  • 6 linguri oţet de mere
  • 1 lingură miere de salcâm
  • 1 vârf de ardei iute
  • 2 linguri făină albă
  • 1 legătură de măghiran
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bine vinetele, usucă-le şi taie-le în rondele de circa 1/2 cm grosime. Incinge uleiul într-o cratiţă sau într-o tigaie.

Tăvăleşte feliile de vinete prin faină, scutură-le şi prăjeşte-le în uleiul fierbinte până când se rumenesc uşor, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Aşază vinetele într-un vas ceramic termorezistent şi condimentează-le cu sare, după gust.

Pune oţetul într-o crăticioară, adaugă ardeiul iute şi încălzeşte-1 câteva minute. Ia crăticioara de pe foc, adaugă mierea, linguriţă de sare şi lasă la răcit. Toarnă ule­iul de măsline peste oţet, amestecă şi pune lichidul peste vinete, apoi lasă-le să se odihnească circa 10 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Taie brânza de capră în rondele de cir­ca 1 cm grosime şi aşază-le peste feliile de vinete. Presară piper, după gust, şi decorează cu frunzuliţe de măghiran.

Vinete cu banza de capră si oţet de mere

Vinete cu banza de capră si oţet de mere

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.