Vinete cu aluat de cartofi

Printeaza

Vinete cu aluat de cartofi

Ingrediente pentru aluat: Vinete cu aluat de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 100 g făină
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 vinete potrivite
  • 4 roşii
  • 150 g caşca­val
  • 2 ouă
  • 150 g smântână dietetică (sau iaurt)
  • 1 linguriţă vegeta
  • condimente (busuioc, maghiran, cimbru)
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se pasează cu dispozitivul pentru piure, se amestecă cu untul, oul şi se adaugă treptat făina.

Se frământă aluatul până ce se omogenizează şi se întinde într-un vas de Jena, uns şi tapetat cu pesmet. Apoi se pune un strat de vinete tăiate felii subţiri şi altul de roşii, se presară condimente şi se rade caşcaval.

Ouăle se bat cu smântână, vegeta şi se toarnă deasupra, după care se întinde uniform compoziţia şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Este gata când este frumos rumenită pe deasupra.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Un fel de vinete gratinate zic eu. Este gustoasa mancarea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.