Vinete coapte în saramură

Printeaza

Vinete coapte în saramură din: vinete, ardei iute, ceapa, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete coapte în saramură

  • 2 vinete mari
  • 1 ardei iute
  • 8 cepe albe mici
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregăteşti mai întâi grătarul. Il ungi cu grăsime şi-l laşi să se încingă bine. Intre timp, pregăteşti vinete­le.

Le speli, le tai, presari peste ele sare după gust. Le laşi la scurs câteva minute, apoi le ungi cu puţină grăsime.

Cureţi ceapa, o introduci în ţepuşe, presari puţină sare şi o coci pe grătar împreună cu vinetele. Le coci la foc potrivit, ca să se pătrundă bine şi să fie gustoase.

Prepari şi saramura: pui 300 ml apă cu sare la fiert într-un vas, iar după ce a dat în clocot o torni într-un bol, peste pătrunjelul tăiat mărunt şi cea­pa verde tocată mărunt. Ardeiul iute îl coci pe grătar şi îl serveşti cu legumele.

Le serveşti calde, ornate cu mult pătrunjel verde şi usturoi tocat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.