Vinete si ardei gras
PrinteazaO reteta de conserva de legume (vinete si ardei gras) din: ulei de floarea soarelui, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ardei iute, boabe de corandru, chimen, piper, otet de vin rosu, zahar si rosii. Poate fi servita atata cu curry, cat si cu cartofi rumeniti la cuptor.
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari, tocate
- 1 kg de vinete, taiate cuburi
- 750 g ardei gras, rosu taiat cuburi
- 6 catei de usturoi, tocati
- 1 ardei iute, tocat
- 2 linguri boabe de coriandru, rumenite si zdrobite
- 2 lingurite chimen, rumenite
- 1 lingurita piper, zdrobit
- 500 ml otet de vin rosu
- 400 g zahar
- 600 g rosii, tocate
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, incinge uleiul şi adaugă ceapa, vinetele, ardeii, usturoiul şi condimentele. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit, timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Adaugă oţetul, zahărul şi roşiile şi lasă să fiarbă în clocot timp de 30-40 de minute, până când se îngroaşă şi lichidul se evaporă. Păstrează în borcane sterilizate şi ermetic închise. Pentru păstrare îndelungată este bine să fierbi borcanele la bain-marie 45-60 minute.
Vinete si ardei gras
Pofta buna!