Vinete aperitiv
PrinteazaVinete aperitiv din: vinete, ulei, usturoi, otet, sare.
- 3 kg vinete
- 2 l de ulei
- 5 căpăţâni de usturoi
- 1/2 l oţet
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie felii groase de 1 cm, se sărează şi se lasă la scurs 2-3 ore. După ce s-au scurs, se prăjesc pe rând în ulei încins. Se scot şi se lasă la răcit. Oţetul cu un litru de apă şi 2 linguri de sare se fierbe. Apoi se lasă la răcit.
Usturoiul se curăţă şi se taie rondele. Vinetele se aşază în borcan astfel: două rânduri de vinete, se presară cu usturoi ş.â.m.d. Ultimul strat este de usturoi. Se toarnă oţetul fiert şi răcit, se lasă 2-3 ore şi se completează din nou cu oţet.
Se închid borcanele.
Pofta buna!