Vinegretă de citrice

Printeaza

O reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească.

Ingrediente:Vinegretă de citrice

  • zeama şi coaja rasă fin de la o portocală
  • zeama şi coaja rasă fin de la o lămâie
  • zeama şi coaja rasă fin de la o jumătate de grapefruit
  • 300 ml ulei de porumb sau alt ulei de salată de bună calitate

Mod de preparare:

Puneţi zeama şi coaja de citrice într-un castron. Adăugaţi treptat uleiul, bătând cu telul, şi condimen­taţi compoziţia cu sare şi piper, după gust. Puteţi folosi un blender. Acoperiţi vinegretă cu o folie de plastic şi lăsaţi-o la temperatura camerei 1-2 ore înainte de servire, pentru a permite maturarea aromelor.

Puteţi mări sau micşora cantitatea de ulei folosită, în funcţie de mărimea fructelor şi gustul personal.

Vinegretă de citrice

Vinegretă de citrice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.