Vinegretă de castravete

Printeaza

O reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb, mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă clasică. Delicioasă la păstrăv afumat.

Ingrediente:Vinegretă de castravete

  • o jumătate de castravete, circa 100 g
  • 3 linguriţe de oţet de vin alb
  • 3 linguriţe de muştar de Dijon
  • 100 ml ulei light pentru salată, ca uleiul de porumb sau de arahide (alune de pământ)

Mod de preparare:

Umpleţi cu apă o cratiţă mică şi aduceţi-o la fier­bere. Curăţaţi castravetele de coajă şi păstraţi atât miezul cât şi coaja. Scoateţi-i seminţele. Puneţi coaja în cratiţa cu apă, daţi-o din nou în clocot, micşoraţi flacăra şi fierbeţi-o la foc mic până se înmoaie.

Scurgeţi coaja, puneţi-o 10 secunde într-un vas cu apă rece, apoi scurgeţi-o din nou. Amestecaţi-o într-un blender cu oţet şi muştar, până obţineţi un piure fin.

In timp ce amestecaţi compoziţia în blender, adăugaţi uleiul în şuvoi subţire şi constant. Adău­gaţi pulpa de castravete şi continuaţi să pasaţi. Condimentaţi cu sare şi piper, după gust. Strecuraţi compoziţia dacă doriţi o textură mai fină.

Această vinegretă se poate refrigera, acoperită cu o folie de plastic, maximum două zile, dar este ideal să fie servită în 1-2 ore.

Vinegretă de castravete

Vinegretă de castravete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.