Vin fiert

Printeaza

Vin fiert

Ingrediente:Vin fiert

  • 1 litru vin tare bun
  • 5 linguri miere
  • 1 praf scorţişoară
  • 10 boabe piper
  • 10 cuişoare

 

Mod de preparare:

Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă

La primul apropiat clocot se ia de pe foc şi se acoperă alcoolul fierbe la 70° C deci, ca să nu se piardă bunătate de tărie, oala trebuie să fie de metal ca să se încingă repede şi acoperită, ca să rămână vinul vin şi nu resturi groase dezalcoolizate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.