Vin de macese cu lamaie

Printeaza

Vin de macese din: macese, zahar, lamaie, apa.

Ingrediente:Vin_de_macese

  • 1 kg macese uscate sau 1,5 kg macese proaspete
  • 2 kg zahar
  • 2-3 lamai
  • 8-9 l apa

 

 

Mod de preparare:

Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se piseaza sau se trec prin masina de tocat.

Se oparesc cu 5 l de apa clocotita si se lasa sa se raceasca. Separat se amesteca zaharul in 3 l de apa si se lasa sa se dizolve la foc moale.

Se rade coaja de lamaie si se stoarce sucul. Se adauga macese, urmate de siropul de zahar.

Se amesteca si se toarna intr-o famigeana. Se astupa cu un dop perforat, prevazut cu furtun pentru fermentare.

Dupa fermentare si limpezire, vinul se pritoceste.

Dupa ce se pritoceste a doua oara, se trage in sticle care se inchid ermetic.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Vin de afine

Vin de afine din: vin, apa, afine, miere, cuisoare. Ingrediente: afine apa vin miere cuisoare   Mod de preparare: Varianta I Se spală 500 g afine, se fierb încet cu 2 pahare apa, 15 minute. Se adaugă 1 l vin roşu şi se mai fierbe 15 minute, după care se lasă să se răcească şi […]

 

Vin de visine

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă   Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]

 

 

 

Vin de smochine cu lamaie

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare     Mod de preparare: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri de […]

 

 

Savurati!

 

 

Incoming search terms:

  • vin de macese
  • Cum se face vinul de macese
  • vin de macese preparare
  • Vin de macese reteta
  • vin din macese
  • vin măceșe
  • vin de maciese

3 comentarii

  1. E bun vinul de macese? Ca n-am baut niciodata

  2. Nici eu n-am baut! Are cineva de dat?

  3. Da, va pot recomanda sa faceti o comanda la numarul de telefon 0754477636. sunt excelente produsele, totul mai mult decat bio!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.