Vin de capsuni
PrinteazaVin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa.
Ingrediente:
- 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc)
- 1 kg zahăr
- 1,8-2 l apă
Mod de preparare:
Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fructe, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul.
Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar sucul rezultat îl amesteci cu apa şi zahărul, până ce acesta se dizolvă complet, apoi îl torni într-un borcan de aproape 5 l (pentru a nu fi complet plin).
Legi borcanul cu un tifon dublu şi îl aşezi într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-18°C), până când procesul de fermentare s-a încheiat (nu se mai observă fierberea în vas).
După aceea, pui borcanul cu mare grijă pe o masă, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund şi pentru a putea coate vinul din el, cu ajutorul unui furtun.
Torni apoi vinul în sticle. Astupi sticlele etanş, cu dopuri de plută şi ie depozitezi la rece, cel puţin 2 luni, după care îl poţi consuma.
Tot astfel mai poţiprepara vin şi din alte fructe (cireşe, vişine etc.), cu menţiunea că perioada de fermentare este diferită de la fruct la fruct.
Savurati!
Incoming search terms:
- Vin de capsuni