Verdeturi cu jambon si sos de iaurt

Printeaza

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Verdeturi_cu_jambon_si_sos_de_iaurt

  • 2 legaturi stevie
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legturi leurda
  • 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri)
  • 6 linguri ulei
  • 200 g iaurt gras
  • 1 lingurita seminte de coriandru macinate
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi verdeţurile şi scufundaţi-le în apă ce clocoteşte, pentru 1 minut, apoi puneţi-le într-o sită şi lăsaţi-le să se scurgă de apă. Rulaţi fiecare frunză de ştevie, apoi împletiţi într-un spic câte o frunză de ştevie, un fir de ceapă, 2 frunze de leurdă, 2-3 fire de pătrunjel şi o felie de jambon.

Stropiţi spice­le asţfel pregătite cu ulei şi ‘ puneţi-fe pe o tavă, pe hârtie de copt., Puneţi tava în cup­torul încins şi coaceţi-le la foc potrivit 20-25 de minute. Intre timp amestecaţi într-un castron iaurtul cu coriandrul măcinat, pudra de usturoi, 2 linguri ulei, sare şi piper după gust.

Omogenizaţi bine so­sul. Serviţi câte 3 spice la porţie, peste care puneţi so­sul de iaurt.

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt

Verdeturi_cu_jambon_si_sos_de_iaurt

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Miron

    Interesanta combinatia de verdeturi cu jambon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.