Varza rosie murata cu telina

Printeaza

Varza rosie murata cu telina din: varza, marar, telina, hrean, boabe de mustar, sare.

Ingrediente:Varza rosie murata cu telina

  • varza
  • marar
  • telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • sare
  • apa

 

Mod de preparare:

Se aleg verze tari, îndesate bine, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai închise la culoare sau veştede şi căpăţânile se taie în sferturi.

Intr-un borcan de sticlă sau de pământ, bine spălat şi zvântat, se presară, mai întâi crenguţe de mărar cu floare şi frunze de ţelină, după care se aşează sferturile de varză îndesate unele în altele pentru a încă­pea cât mai multe.

Printre ele se pun bucăţele de hrean. Deasupra, se aşează frunze de vişin şi ţelină, crenguţe de mărar cu floare, o punguţă cu boabe de muştar şi două scândurele.

Se prepară o saramură adăugând, la un litru de apă, 35 g sare, care se toarnă clocotită peste varza roşie, atât cât să o acopere bine.

Se închide imediat borcanul cu folie adezivă sau cu celofan şi se lasă pe loc până când se răceşte, după care se aşează în cămară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.