Varză proaspată

Printeaza

Varză proaspată

Ingrediente:Varză proaspată

  • 1 căpăţînă (800 g) varză
  • 2 cepe
  • 200 g unt
  • sare
  • piper
  • puţin zahăr

 

 

Mod de preparare:

Tăiem mărunt varză proaspăta şi o opărim cu apă clocotită. Lăsăm să se ră­cească şi strecurăm.

Tăiem mărunt cea­pa, o prăjim cu puţin unt într-o tigaie şi, cînd începe să se rumenească, punem varza stoarsă.

Adăugăm unt şi prăjim varza pînă se moaie. Pentru ca să fie mai zemoasa, turnăm puţină zeamă de carne.

Cînd varza este gata, presărăm sare, pi­per şi puţin zahăr. Putem adăuga şi ouă răscoapte, tocate.

Se întrebuinţează ca garnitură, ca um­plutură sau ca fel de mîncare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.