Varza poloneza

Printeaza

Varza poloneza din: varza. bacon, ceapa, carne de porc, carne de vita, carnati, untura, bulion, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Varza_poloneza

  • 500 g varză acră
  • 500 g varză proaspătă
  • 150 g bacon afumat
  • o ceapă
  • 200 g carne de porc
  • 200 g carne de viţel sau vită
  • 150 g cârnaţi afumaţi
  • 50 g untură
  • o lingură bulion
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Varza acră se trece sub apă rece, se 1 scurge si se toacă. Se spală si se toacă si varza proaspătă.
Carnea se taie cuburi care se pun să se rumenească în untură. Separat, se căleşte tot în untură ceapa tăiată mărunt alături de cuburile de bacon şi de cârnaţii tăiaţi bucăţi mai mari.

Intr-un vas încăpător se pun cele două tipuri de varză, baconul şi ceapa, cârnaţii, carnea, foile de dafin, se toarnă apă şi se lasă la fiert două ore la foc mic. Cu 15 mi­nute înainte de a fi gata se pune bulionul, se potriveşte gustul de sare si piper si se mai lasă la fiert 15 minute.

 

Varza poloneza

Varza_poloneza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.