Varza nemteasca umpluta

Printeaza

Varza nemteasca umpluta 

Ingrediente:Varza nemteasca umpluta

  • 1 varză nemţească
  • 500 g carne: 300 g vacă şi 200 g porc
  • 2 cepe
  • 3-4 roşii sau bulion
  • pătrunjel
  • mărar
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

 

Curăţăm varza, o spălăm bine, o opă­rim în apă clocotită, o scoatem şi o des­facem.

Tocăm carnea. Prăjim într-o cratiţă două cepe tăiate mărunt. Păstrăm jumătate din tocătură, iar cealaltă jumătate, după ce am dat-o de două ori prin maşină o pu­nem în cratiţa cu ceapă prăjită, presărand piper şi sare. O prăjim bine, amestecand mereu. Adăugăm roşiile sau bulionul fără seminţe şi fără pieliţă. Cînd totul este prăjit, luăm cratiţa de pe foc şi pu­nem în tocătură o legătură de pătrunjel şi o legătură de mărar, tocate mărunt. Amestecăm umplutura crudă cu cea prăjită.

In varza desfăcută, cu foile date în lături, dar prinse de cotor punem pu­tină umplutură peste miezul verzei, apoi întoarcem primele două foi şi acoperim miezul. Intindem umplutura peste al doi­lea rand de foi, le ridicăm cu tocătură cu tot şi le strangem bine. Procedăm la fel pană la sfarşit, ultimele 2-3 randuri de foi lăsîndu-le neunse cu umplutură. In­chidem varza cu umplutura înăuntru, dandu-i forma naturală. Cînd varza umplută este aranjată frumos, încat nu se mai vede umplutura, o punem în mijlocul unui şervet subţire, curat. Strangem col­ţurile şervetului, le facem mănunchi şi le legăm cu o sfoară.

Punem puţină untură într-o cratiţă, pră­jim o ceapă, adăugăm o linguriţă de bu­lion de roşii şi un polonic de zeamă de carne. Aşezăm în cratiţă varza legată în şervet, acoperim şi lăsăm mancarea să fiarbă încet, cel puţin o oră şi jumătate, luand din cand în cand zeamă şi turnand peste varză. Dacă zeama scade prea mult, adăugăm bulion de carne sau apă clocotită.

Cînd varza este gata, apucăm de colţu­rile şervetului şi o scoatem pe o farfu­rie, dezlegăm sfoara şi desfacem şerve­tul. Scoatem frumos varza şi o aşezăm fără şervet în altă farfurie. Zeama ră­masă în şervet o stoarcem peste varză, adăugăm şi zeama din cratiţă.

Servim varza fierbinte, tăind felii ca la tort.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna varza umpluta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.