Varza murata cu carne de porc si cimbru

Printeaza

Varza murata cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza murata, ulei (sau untură de porc), cimbru uscat, piper proaspat rasnit.

Varza_murta_cu_carne_de_porc_si_cimbru

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 1 varză murată
  • 2 linguri ulei (sau untură de porc)
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • piper proaspăt râşnit

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o prăjeşti cu puţin ulei (sau cu untură de porc), la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea. Dai focul mai mic, condimentezi cu piper proaspăt râşnit, după gust, aco­peri cu capac şi ţii să fiarbă înă­buşit, în zeama lăsată de carne.

Mai adaugi din când în când câte puţină apă caldă, până când car­nea este bine pătrunsă. îIntre timp, scurgi varza de zeamă, o tai fideluţă şi o adaugi peste carne.

Căleşti împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Adaugi cimbrul uscat şi le fierbi înăbuşit încă 35 de mi­nute. Mai amesteci din când în când. Serveşti caldă.

Varza murata cu carne de porc si cimbru

Varza_murta_cu_carne_de_porc_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.