Varză murată cu ardei şi hrean – usor de preparat

Printeaza

Varză murată cu ardei şi hrean din: varza alba, ardei capia, hrean, zahar, otet si sare.

Ingrediente:Varză murată cu ardei şi hrean

  • 5 kg varză albă
  • 3 kg ardei capia
  • 500 g hrean
  • 100 g zahăr
  • 500 ml oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii.

Se adaugă sare după gust. Zahărul se dizolvă în oţet şi se toarnă peste com­poziţie. Se amestecă bine.

Se acoperă cu un capac şi se lasă, de preferat, 36 de ore, după care se poate pune în borcane şi deja se poate servi.

Varză murată cu ardei şi hrean

Varza murata cu ardei si hrean.jpg

Pofta buna!

 

 

 


 

poate te intereseaza si:

Varza si rosii in otet

Varza murata dietetic

Varza murata dietetic din: varza, drojdie de bere, hrean, marar, cimbru. Ingrediente: 3 kg varză 15 g drojdie de bere 2-3 rădăcini de hrean mărar uscat cimbru   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se toacă mărunt. Se aşează jumătate din cantitate într-un borcan şi se îndeasă bine. Se sfărâmă drojdia de bere, se […]

 

Varza murata cu porumb

Varza murata cu porumb

Varza murata cu porumb din: varza, marar, hrean, porumb, sare. Ingrediente: varza marar hrean porumb sare   Mod de preparare: Se alege varză frumoasă, se desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul bine spălat şi scurs, se aşează, la fund, mărar uscat cu floare, apoi frunză peste […]

 

Varza murata cu orez

Reteta varza murata fara sare

Reteta varza murata fara sare din: varza, drojdie, marar, cimbru. Ingrediente: 5 kg varză albă crudă 20 g drojdie de bere mărar uscat cimbru   Mod de preparare: Toci varza fideluţă, jumătate din ea o pui într-un borcan împreună cu drojdia de bere, pe care o pui într-un săculeţ de tifon. Adaugi şi restul de […]

 

Varză murată asortată

Varză murată asortată din: varza, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza un kg ardei capia rosu sare grunjoasa     Mod de preparare: Varza se curăţă de foile exterioare şi se taie cât mai fin. Ardeiul se taie fâşii. Se presară varza cu aproximativ 4 linguri de sare grunjoasă, se frământă uşor şi […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.