Varza de bruxelles cu castane

Printeaza

Varza de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt.

Ingrediente:Varza_de_bruxelles_cu_castane

  • 400 g castane proaspete
  • 400 g varza de Bruxelles
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite unt

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit ascuţit crestezi un X în partea nebombată a fiecărei castane. Intr-o oală mare cu apă clocotită, fierbi castanele timp de 15 minute, până se înmoaie. Laşi apoi castanele să se scurgă. Când s-au mai răcorit, le cureţi de coajă şi de pieliţa interioară, după care le tai în sferturi, între timp, fierbi varza de Bruxel­les timp de 7 minute, până se înmoaie. Scurgi varza bine.

Intr-o tigaie încingi uleiul la foc mic. Adaugi ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tocat fin şi le căleşti 2 minute, până se înmoaie. Adaugi castanele, verzele de Bru­xelles, sare, rozmarin şi amesteci pe foc, până se înfierbântă bine castanele şi varza.

Adaugi coaja de lămâie şi 1/4 cană cu apă şi laşi să dea în clocot, lei de pe foc şi adaugi untul.

Varza de bruxelles cu castane

Varza_de_bruxelles_cu_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.