Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc

Printeaza

Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc din: varza, ulei, seminte de chimen, costita afumata, marar, bulion, cimbru, piper, sare, rosii, ceapa de porc, ardei iute.

Ingrediente:Varza_cu_costita_afumata_chimen_si_ceafa_de_porc

  • 1 varza mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 200 g costita afumata
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura bulion
  • cimbru
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 2 rosii
  • 4 bucati ceafa de porc
  • 4 ardei iuti

 

Mod de preparare:

Speli varza şi carnea. Tai varza în fideluţă sau o toci în robotul de bucătărie. O freci cu puţină sare, după care o căleşti în uleiul încins. Când s-a înmuiat şi a mai scăzut, amesteci varza împreună cu seminţele de chimen, mărarul, boabele de piper şi bulionul.

După ce ai păstrat vasul roman în apă timp de 20 de minute, pui varza şi, deasupra, costiţa şi feliile de ceafă, în prealabil unse cu ulei şi presărate cu cimbru, piper şi sare, după gust. Introduci vasul în frigider pentru 1/2 oră, la foc mediu.

Scoţi vasul, întorci carnea şi aşezi rondelele de roşii peste varză. Continui coacerea timp de 10 minute. Serveşti varza alături de carne si de ardei iuti.

Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc

Varza_cu_costita_afumata_chimen_si_ceafa_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.