Varza a la Cluj

Printeaza

O reteta de varza a la Cluj din: varza murata, amestec de carne tocata, orez, ceapa, smantana, ulei de masline, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Varza a la Cluj

  • 1 varza murata
  • 600 g amestec de carne tocata
  • 1 cana cu orez
  • 2 cepe
  • 125 g smantana
  • ulei de masline
  • chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă varza murată şi pune-o la călit în ulei în­cins. La final, aromatizează cu puţin chimen. Separat, căleşte ceapa tăiată mă­runt. Adaugă carnea tocată şi amestecă uşor.

Presară un praf de sare şi piper şi las-o să se înăbuşe.

Intr-o tavă, pune două linguri cu ulei de măsline şi două cu smântână, întinde un strat generos de varză călită. Acoper-o cu un start de carne înăbuşită şi altul de orez (fiert separat).

La final, pune restul de varză şi smântână şi lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.