Varză călită săsească

Printeaza

O reteta de varza calita saseasca din: varza, mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare si piper.

Ingrediente:Varză călită săsească

  • 1 varză dulce mare
  • 4 mere
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă pastă de roşii
  • 100 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă măghiran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi varza, o tăiaţi fideluţă şi o frecaţi cu sare şi, după 1/2 oră, o stoarceţi bine de zeamă.

Tocaţi ceapa mai mare împreună cu merele curăţate de coajă şi de cotor şi le căliţi în ulei.

Când ceapa a devenit sticloasă, puneţi varza şi 1 cană cu apă în care aţi dizolvat pasta de roşii.

Când varza s-a înmuiat, puneţi măghiranul şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi varza cu smântână şi pătrunjel.

Varză călită săsească

Varză călită săsească

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.