Varza calita cu jumari

Printeaza

Varza calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare.

Ingrediente:Varza_calita_cu_jumari

  • 2 verze potrivite
  • 300 g piept de porc
  • 10 boabe de piper negru
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • 1 lingurita cu seminte de marar
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 linguri cu untura (sau ulei)
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă varza fideluţă şi dă-o cu sare. Las-o 10-15 minute, apoi stoarce-o. Pune untura într-o cratiţă mare, apoi varza. Las-o la foc potrivit până ce se înmoaie foarte bine, amestecând din când în când. Adaugă pipe­rul, ienibaharul şi se­minţele de mărar. Lasă pe foc, amestecând din când în când.

Intre timp, pune pieptul de porc tăiat în bucăţi potrivite în tuciul încins şi prăjeşte-le. Când varza e aproape gata, adaugă bulionul.

Toarnă jumările şi un pic de grăsime şi dă totul la cuptor 20-25 de minute. Serveşte-o fierbinte, cu sau fără smântână, dar neapărat cu ardei iute murat.

Varza calita cu jumari

Varza_calita_cu_jumari

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Una din cele mai simple si cele mai bune mancaruri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.