Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

Printeaza

O reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen.

Ingrediente:Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

  • 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi
  • 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi
  • 1 mar rosu de desert taiat in bucati de 1 cm
  • 2 cozi de telina taiate in rondele
  • 3 fire de ceapa verde taiate in rondele

Pentru dressing:

  • 125 ml suc de mere
  • 5 linguri otet de mere
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura mustar iute sau de Dijon
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 0.5 lingurita seminte de chimen

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii intr-o oala mare cu apa clocotita 5 minute. Se adauga verzisoarele si se fierb in continuare 5-8 minute sau pana cand legumele sunt patrunse dar nu moi. Se scurg si se asaza intr-un castron impreuna cu marul, telina si ceapa verde.

Se amesteca sucul de mere, otetul, faina, mustarul, hreanul, uleiul si chimenul intr-o craticioara. Se fierb la foc potrivit amestecand continuu timp de 2 minute. Se toarna sosul fierbinte peste legume si se amesteca bine. Garnitura se serveste calda sau la temperatura camerei.

Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.