Varenki
PrinteazaVarenki
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 cană făină
- 1/2 cană cu smântână
- 200 g brânză telemea
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci oul cu sarea, făina şi puţină apă şi frămânţi o cocă de tăieţei. O laşi să se odihnească o oră şi apoi întinzi o foaie subţire din care tai pătrate cu latura de circa 5 cm.
In fiecare pătrat pui o lingură de brânză rasă amestecată cu smântână, sare şi piper. Acoperi cu alt pătrăţel şi lipeşti bine marginile.
Pui pătratele la fiert în apă clocotită şi un pic sărată şi-i serveşti cu unt topit şi presărate cu un praf de piper.
reţetă ucraineana
Varenki
Pofta buna!
N-am auzit de o astfel de reteta pana acum