Vanat cu stelute de patiserie

Printeaza

Vanat cu stelute de patiserie din: carne de vanat, boabe de piper, ienupar, dafin, rozmarin, cimbru, vin rosu, bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, ketchup, supa de legume sau de vita, telina, morcovi, unt, ciuperci, aluat foietaj, lapte si boia.

 

Vanat_cu_stelute_de_patiserie

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vânat, tăiată în bucăţi
  • 1 linguriţă cu boabe de piper negru, uşor zdrobite
  • 6 boabe de ienupăr, zdrobite uşor
  • 2 frunze de dafin
  • câte 2 fire de rozmarin proaspăt şi cimbru
  • 300 ml vin roşu
  • 6 felii de bacon cu dungi, tăiate
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 250 g ceapă eşalotă, decojită
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • 3 linguri rase cu făină
  • 2 linguri cu ketchup
  • 600 ml supă de legume sau de vită
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 500 g ţelină, curăţată şi tăiată în cuburi
  • 500 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi în felii
  • 30 g unt
  • 200 g ciuperci, tăiate în felii

Pentru stele:

  • 500 g aluat foietaj
  • puţin lapte sau ou bătut
  • un strop de boia de ardei
  • o formă de stea de 10 cm

 

Mod de preparare:

Pune vânatul într-un castron mare, non-metalic, adaugă boabele de piper, boabele de ienupăr, frunzele de dafin, rozmarin, cimbru şi vinul roşu. Acoperă şi lasă carnea timp de 1 oră la marinat.

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Prăjeşte baconul într-o tigaie mare, până devine crocant.

Scoate-l cu o spumieră şi pune-l într-o oală. Adaugă ulei în tigaie, pune ceapa şi căleşte-o până devine maronie.

Scoate-o şi las-o în acelaşi oală. Prăjeşte carnea, în două reprize, până se rumeneşte peste tot, adăugând usturoiul în ultima repriză.

Mai pune ulei dacă este necesar. Scoate carnea şi pune-o lângă ceapă. Toarnă făina în tigaie, adaugă ketchup şi fierbe timp de 1 minut.

Treptat se adaugă sosul de la marinată şi supa, fierbe timp de 1 minut, apoi toarnă sosul în oală. Asezonează şi amestecă bine. Pune capacul şi coace în cuptor timp de 2 ore.

Intre timp, pregăteşte legumele pentru a le adăuga după o jumătate de oră.

Fierbe morcovii şi ţelina în apă sărată timp de 8 minute, până se înmoaie. Scurge-le şi adaugă- le în oală.

Incălzeşte untul într-o tigaie, adaugă ciupercile feliate şi prăjeşte-le la foc mare, până când se rumenesc.

Adaugă-le în oală cu 1/2 oră înainte de a termina de gătit. Serveşte friptura alături de steluţe.

Pentru steluţe: întinde aluatul de patiserie şi decupează 16 steluţe.

Pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, înţeapă-le cu o furculiţă formând un model, apoi lasă-le la rece.

După ce mâncarea este gata, unge-le cu ou sau lapte, presară boia şi introdu tava în cuptorul încălzit la 200°C. Coace-le timp de 12 minute.

 

 

Vanat cu stelute de patiserie

Vanat_cu_stelute_de_patiserie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.