Usturoi murat cu tarhon
PrinteazaUsturoi murat cu tarhon din: usturoi, otet, zahar, sare, dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, boabe de ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei.
- 500 g usturoi proaspăt
- 500 ml oţet
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 2 foi de dafin
- 2 linguriţe boabe de coriandru
- 2 linguriţe boabe de muştar
- 2 linguriţe boabe de piper verde
- 4 boabe de ienibahar
- 1 fir cimbru
- 1 fir rozmarin
- 1 fir tarhon
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se lasă să clocotească 3 min. 500 ml oţet cu zahăr, sare, foi de dafin, mirodenii şi usturoiul curăţat. Se ia de pe foc oala şi se lasă să stea acoperit cca 8 ore.
Se mai fierbe cca 3 min. Se toarnă fierbinte în borcane. Se repartizează între bucăţi de verdeaţă tocată.
In fiecare borcan se toarnă deasupra puţin ulei şi se acoperă imediat cu capacul.
Usturoi murat cu tarhon
Pofta buna!