Urzici sleite

Printeaza

 

Ingrediente:

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapă
  • 250 g morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 linguri mălai
  • 2 linguri miez de nucă, măcinat
  • 5-6 căţei usturoi
  • 1 linguriţă hrean ras
  • sare
  • 3 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Se rad ceapa, morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în puţină apă cu ceapă, morcovi şi păstârnac.

Se toacă usturoiul când au fiert, urzicile se scurg (zeama se păstrează) se toacă şi se freacă bine cu mălai, până se face o ciulama se potrivesc de sare, se adaugă usturoiul, miezul de nucă, untul, hreanulse amestecă iar bine  şi se pun la cuptor, stropite din când în când cu zeama de la fiert, până se termină, iar sloiul e îndesat.

Se oferă cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • urzici sleite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.