Urzici cu rosii uscate si muguri de pin

Printeaza

Urzici cu rosii uscate si muguri de pin din: urzici, ceapa, usturoi, untdelemn, muguri de pin, faina, rosii uscate, malai, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Urzici_cu_rosii_uscate_si_muguri_de_pin

  • 1 kg urzici
  • cate 1 legatura ceapa si usturoi verde
  • 1 lingura untdelemn
  • 2 linguri muguri de pin
  • 1 lingura faina
  • 50 g rosii uscate
  • 100 g malai
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti urzicile, le speli, le oparesti si le toci. Prajesti putin mugurii de pin, intr-o tigaie fara ulei. Cureti ceapa si usturoiul verde, le speli si le toci marunt. Calesti ceapa si usturoiul in untdelemnul incins.

Cand s-au inmuiat, adaugi urzicile tocate, mugurii de pin, faina si rosiile uscate. Amesteci energie, apoi torni cate putina zeama In care au fiert urzicile, pana cand obtii un piure pe care il sarezi si condimentezi dupa gust.

Pui la fiert 500 ml zeama ramasa de la oparit urzici-le si putina sare. Cand clocoteste, presari malaiul si amesteci energie. Lasi mamaliga sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand periodic. Spre sfarsit, adaugi uleiul de masline.

Servesti urzicile alaturi de mamaliga.

Urzici cu rosii uscate si muguri de pin

Urzici_cu_rosii_uscate_si_muguri_de_pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.