Urzici cu hrean si pastarnac

Printeaza

Urzici cu hrean si pastarnac din: urzici, ceapa, pastarnac, morcov, malai, ulei, usturoi, nuca, hrean, sare.

Ingrediente:Urzici cu hrean si pastarnac

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 lin­gură de mălai
  • ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de miez de nucă măcinata
  • 1 linguriţă de hrean ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Urzicile se spală în mai multe ape. Ceapa, morcovul, păstâmacul se turăţă, se rad şi se pun la fiert împreună cu urzicile.

După ce au fiert urzicile, se scurg, se toacă şi se freacă cu mălaiul pană se formează o ciulama. Se adaugă usturoiul, hreanul, se potrivesc de sare şi se amestecă foarte bine.

Această compoziţie se pune într-o tavă unsă cu ulei, şe adaugă o ceaşcă din apa în care au fiert urzicile şi se dau la cuptor până scad.

Se servesc cu mămăligă. Se poate adăuga în compoziţie şi 2 linguri de nucă pisată. Aceeaşi reţetă, fără nucă, se poate face şi din mazăre sau fasole.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna combinatia asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.