Ursuleti de ciocolata
PrinteazaUrsuleti de ciocolata din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, ciocolata, bombonele.
- 225 g unt
- 225 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 100 g migdale sau alune măcinate
- 300 g făină
- 1 pachet de praf de copt
- 100 g ciocolată mărunţită
- 300 g cremă nougat (gata preparată)
- 1 pachet de ciocolată pentru glazură
- bombonele colorate din ciocolată
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă, apoi se adaugă treptat ouăle. Migdalele sau alunele se amestecă cu făina, praful de copt şi ciocolata, apoi se înglobează în restul ingredientelor.
Aluatul se toarnă în patru tăviţeîn formă de ursuleţ unse cu grăsime şi se coc circa 40-50 de minute.
Prăjiturile rezultate astfel se taie în două pe orizontală şi se umplu cu cremă de nougat. Ciocolata pentru glazură se topeşte la bain-marie, apoi se toarnă peste prăjituri. La final se ornează cu bombonetele colorate de ciocolată.
Ursuleti de ciocolata
Pofta buna!