Ursuleti de ciocolata

Printeaza

Ursuleti de ciocolata din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, ciocolata, bombonele.

Ingrediente:Ursuleti_de_ciocolata

  • 225 g unt
  • 225 g zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 100 g migdale sau alune măcinate
  • 300 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 100 g ciocolată mărunţită
  • 300 g cremă nougat (gata preparată)
  • 1 pachet de ciocolată pentru glazură
  • bombonele colorate din ciocolată

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă, apoi se adaugă treptat ouăle. Migdalele sau alunele se amestecă cu făina, praful de copt şi ciocolata, apoi se înglobează în restul ingredientelor.

Aluatul se toarnă în patru tăviţeîn formă de ursuleţ unse cu grăsime şi se coc circa 40-50 de minute.

Prăjiturile rezultate astfel se taie în două pe orizontală şi se umplu cu cremă de nougat. Ciocolata pentru glazură se topeşte la bain-marie, apoi se toarnă peste prăjituri. La final se ornează cu bombonetele colorate de ciocolată.

Ursuleti de ciocolata

Ursuleti_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.