Ujina cosasului

Printeaza

Ujina cosasului din: faina, drojdie, sare, unsoare de porc, apa, slanina, telemea, oua, ceapa, ardei, busuioc.

Ingrediente:Ujina cosasului

  • 200 g făină
  • drojdie cât o nucă mică
  • un praf de sare
  • 1 lingură unsoare de porc
  • apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 200 g slănină afumată
  • 6 ouă
  • 50 g telemea sărată de oaie
  • 1 ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roşu
  • busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Framanti un aluat din ingredientele menţionate; îl întinzi cu sucitorul şi-l pui în formă de tartă unsă cu unsoare.

Tai slănina cubuleţe şi o presari pe suprafaţa aluatului. Ceapa o tai în rondele subţiri, iar ardeiul cubuleţe sau fâşii.

Le intercalezi printre cubuleţe de slăninuţă. Baţi ouăle cu puţin piper şi le torni peste aluat. Razi telemeaua, ornezi cu frunzuliţe de busuioc şi coci 15 minute, până prinde o apetisantă crustă aurie.

Serveşti preparatul fierbinte, cu salată de roşii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.