Tuspais

Printeaza

Tuspais, specific nemţesc

Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras, 500 ml lapte şi sare după gust.

Separat, faci un sos din făină şi puţin lapte şi-l adaugi peste dovlecelul fiert, ca să se îngroaşe. Ai grijă să amesteci mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Când mâncarea s-a îngroşat, pui mărarul tocat, 1/2 lingură de zahăr şi 1 lingură de oţet, care-i dau un gust dulce acrişor, şi dai mâncarea deo­parte. Noi servim această mân­care alături de ouă ochiuri.

Ţuşpais

Ţuşpais

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tuspais de dovlecel
  • tuspais de cartofi
  • tuspais de dovleac
  • tuspais de dovlecei
  • tuspais
  • tuspais dovlecei
  • ciuspais de dovlecel

1 comentariu

  1. Ma bucur sa gasesc aceasta reteta,la mine in familie,in loc de otet se drege cu iaurt dupa gust,e foarte bun si racoros daca e mancat rece.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.