Tuspais de cartofi

Printeaza

Tuspais de cartofi din: cartofi, ulei, faina, boia, sare, otet, carnacior.

Ingrediente:Tuspais_de_cartofi

  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri ulei sau untură
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură boia dulce
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • sare
  • 1 lingură oţet
  • 1 cârnăcior picant afumat

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, iar după ce s-au mai răcit, îi decojeşd şi îi tai în cuburi.

Incingi într-o tigaie uleiul şi căleşti puţin cârnăciorul tăiat în rondele. Scoţi pe o farfurie rondele prăjite şi, în grăsimea rămasă, căleşti făina şi boiatia.

Stingi cu apa în care au fiert cartofii, pe care o adaugi treptat, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când sosul a căpătat consistenţa smântânii, adaugi oţetul, sare, carnaciorul, cartofii şi laşi să mai dea în câteva clocote.

Tuspais de cartofi

Tuspais_de_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.