Turtite de cartofi

Printeaza

Turtite de cartofi

Turtite de cartofi

Ingrediente:

  • 800 de grame de cartofi
  • 6 căţei de usturoi
  • un vârf de cuţit de piper alb măcinat
  • 80 g făină
  • salată verde
  • ceapă
  • spanac
  • o lămâie
  • roşii
  • ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • sare

Preparare:

800 de grame de cartofi se dau pe râzătoare, se scurg, se presară sare (după gust), apoi se amestecă bine cu 6 căţei de usturoi pisaţi, un vârf de cuţit de piper alb măcinat şi 80 g făină.

Din această compoziţie se modelează între mâini turtite, care se prăjesc în ulei încins, întorcându-le cu o paletă pe o parte şi pe alta. După ce s-au scos din tigaie, turtiţele se aşază pe o hârtie absorbantă, pentru a-şi scurge uleiul.

Se aduc la masă calde, alături de salată verde cu ceapă şi oţet sau din spanac şi zeamă de lămâie ori cu felii de roşii proaspete, stropite cu ulei de măsline şi presărate cu busuioc proaspăt tocat.

Turtite de cartofi

Turtite de cartofi.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.