Turtite de cartofi cu ghimbir

Printeaza

Turtite de cartofi cu ghimbir

Ingrediente:Turtite de cartofi cu ghimbir

  • 500 g cartofi noi
  • două ouă
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • jumătate de varză roşie
  • o lămîie
  • o jumătate de linguriţă de ghimbir ras
  • o portocală
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • ulei
  • sare, piper
  • făină
  • iaurt gras
  • usturoi

Preparare:

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare.

Se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămîie, se presează cu o lingură ca să elimine apa şi se pun într-un castron.

Se adaugă jumătate din seminţele de chimen, sare, piper, ghimbir ras, ceapă tocată mărunt şi ouă.

Se amestecă, se formează turtite care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.

Varza roşie se spală, se toacă julien şi se pune într-un castron. Se adaugă restul de seminţe de chimen, sarea, piperul, sucul de lămîie rămas, uleiul, portocala curăţată de coajă şi tăiată în bucăţi mici.

Se amestecă şi se serveşte alături de turtiţele de cartofi.

Turtite de cartofi cu ghimbir

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O poza ar fi trebuit. O sa incerc totusi sa fac si eu niste turtite de cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.