Turte

Printeaza

Turte din: faina, drojdie, ulei, sare, apa calduta.

Ingrediente: Turte

  • un kg de făină
  • 30 g drojdie
  • o lingură de ulei
  • o lin­guriţă de sare
  • 500 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Făina, drojdia şi lingura de ulei se amestecă, adăugându-se din când în când puţină apă călduţă. Se frământă bine aluatul, după care se lasă să crească aproximativ o oră, până când devine pufos.

Se formează turtite. Cu un sucitor se întinde câte o foaie din aluat şi i se dă o formă rotundă, cu diametrul cam cât palma întinsă. Se prăjesc în ulei, întorcân-du-se pe o parte şi pe alta până se prăjesc suficient.

Este bine să nu daţi focul prea iute, pentru a nu se arde la suprafaţă şi a rămâne crude în interior. Aceste turte pot înlocui pâinea, fiind foarte gustoase şi sănătoase.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sincer iti spun, nu-mi plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.