Turte de vara

Printeaza

O reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar.

Ingrediente:

foaia I:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • sare

foaia II:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina

umplutura:

 

  • 800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura, mure, coacaze, visine etc
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru prima foaie până obţineţi un aluat omogen pe care întindeţi-l într-o foaie de mărimea tăvii de aragaz. Coaceţi foaia doar pe jumătate,, în tavă unsă şi tapetată. Scoateţi tava din cuptor şi puneţi peste foaie fructele curăţate de sâmburi, codiţe, frunze.

Presăraţi deasupra lor zahărul. Puneţi tava din nou la cuptor, până când se topeşte zahărul şi fructele încep să se înmoaie puţin, între timp, preparaţi foaia a doua: frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi făina, treptat, şi la urmă albuşurile bătute spumă.

Amestecaţi compoziţia prin răsturnare şi turnati-o peste fructe, repartizând-o egal. Coaceti prăjitura la foc potrivit şi tăiaţi-o caldă. Puteţi s-o presăraţi cu zahăr praf înainte de tăiere.

Turte de vara

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. hai ca mi-ai dat o idee

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.