Turte la ceaun
PrinteazaTurte la ceaun din: faina, drojdie, apa, ulei, sare.
- 1 kg făină integrală
- 25 g drojdie
- 1 cană cu apă călduţă
- 2 linguri ulei (sau untură)
- 1 linguriţă sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cerni făina într-un lighean şi faci o gropiţă la mijloc. Acolo amesteci drojdia cu puţină apă călduţă şi un praf de făină şi faci o pastă (maia sau plămădeală) pe care o laşi să crească.
Adaugi apoi sarea, uleiul (sau untura) şi restul de apă şi începi frământatul. Laşi aluatul la crescut. Dupa ce a crescut, împărţi aluatul în bile mici, din care modelezi forme cât mai rotunde, de dimensiunea ceaunului în care le coci.
Turtele, rotunde se pot face mai subţiri, mai crocante sau mai groase. Le laşi încă puţin la crescut şi le coci pe fundul
ceaunului, în ulei încins. Ceaunul trebuie să aibă fundul plat, nu oval.
Turte la ceaun
Pofta buna!