Turte de cartofi cu ou si bacon

Printeaza

Turte de cartofi cu ou si bacon

Ingrediente:Turte de cartofi cu ou si bacon

  • 500 g cartofi
  • 1 fir praz taiat marunt
  • 6 linguri ulei
  • 30 g masline taiate marunt
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 5 oua
  • 100 g pasmet
  • 8 felii bacon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic, cu o lingura de ulei, timp de 5 minute. Se strecoara cartofii si se face piure. Se adauga prazul, maslinele, jumatate din patrunjel, sare si piper.

Se modeleaza 4 turte, se lasa la frigider 30 minute. Se bate 1 ou. Se dau turtele prin ou, apoi prin pesmet. Se incinge restul de ulei, se prajesc turtele timp de 4-5 minute.

Intre timp se frige baconul pana devine crocant. Se fac ochiuri celelalte oua. Se acopera fiecare turta cu un ou si se serveste cu 2 felii de bacon. Se oeneaza cu patrunjelul ramas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.