Turte cu măsline şi ceapă

Turte cu măsline şi ceapă din: faina, gris, apa, ulei de masline, sare, zahar tos, drojdie, ceapa rosie, masline, busuioc verde, oregano verde, crema de branza, rosii, ardei iute.

Ingrediente:Turte_cu_masline_si_ceapa

  • 500 g faina
  • 100 g gris
  • 350 ml apa
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar tos
  • 25 g drojdie
  • o ceapa rosie
  • 100 g masline feliate
  • busuioc verde
  • oregano verde
  • crema de branza
  • rosii
  • ardie iute

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţină apă caldă şi zahărul tos şi se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina amestecată cu griş. Se adaugă restul de apă caldă în care s-a dizolvat sarea, uleiul de măsline, o lingură cu busuioc şi o lingură cu oregano tocate.

Se presară măslinele, ceapa roşie curăţată de foi şi tocată mărunt. Se frământă totul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în bucăţi şi se modelează sub formă de turte. Se aşază pe o tavă presărată cu făină.

Se lasă să mai crească zece minute şi se coc în cuptorul încins 15-25 de minute. Se scot, se scutură de făină cu un şervet şi se servesc imediat.

Turte cu măsline şi ceapă

Turte_cu_masline_si_ceapa

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • turte cu rosii

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact


Read more:
Figarui_de_pui_cu_garnitura_de_orez_cu_mazare
Frigarui de pui cu garnitura de orez cu mazare

Frigarui de pui cu garnitura de orez cu mazare din: piept de pui, usturoi, sare, piper alb, orez, mazare, unt...

Close