Turte cu branza si ceapa

Printeaza

Turte cu branza si ceapa din: faina, apa calda, ou, drojdie, sare, ulei, cas, ceapa verde, marar, piper alb macinat.

Ingrediente:Turte cu branza si ceapa

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 1 ou
  • 40 g drojdie
  • sare
  • 3 linguri ulei

pentru umplutura:

  • 500 g cas proaspat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un vas, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia sfărâmată, puţină apă călduţă şi sare pe margini.

Amesteci totul cu oul, uleiul, restul de apă şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. îl laşi să crească 40 de minute.

Pentru umplutură, amesteci caşul cu ceapa verde fin tocată, mărarul tocat, oul, sare şi piper.

Impărţi aluatul în 7 părţi egale. întinzi fiecare buca-tă în discuri subţiri, de 2-3 mm.

In mijlocul fiecărui disc pui umplutură, apoi aduni marginile în mijloc şi întinzi din nou discurile cu ajutorul sucitorului, obţinând un disc umplut, de dimensiunea tigăii (circa 20 cm).

Coci fiecare turtă pe ambele părţi, într-o tigaie groasă ori într-un ceaun de fontă, fără să adaugi ulei.

Sunt bune şi calde, şi reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Turte din cartofi cu magiun

Turte simple

Turte simple din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, apa. Ingrediente: 600 g făină 25 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 1 linguriţă zahăr 3-4 linguri ulei 1 cană cu apă călduţă   Mod de preparare: Cerni făina într-un vas, faci o gropiţă. Aici pregăteşti maiaua din drojdie, zahăr şi 2 linguri făină. După ce […]

 

Turte cu măsline

Turte cu măsline şi ceapă

Turte cu măsline şi ceapă din: faina, gris, apa, ulei de masline, sare, zahar tos, drojdie, ceapa rosie, masline, busuioc verde, oregano verde, crema de branza, rosii, ardei iute. Ingrediente: 500 g faina 100 g gris 350 ml apa 3 linguri cu ulei de masline o lingurita cu sare o lingurita cu zahar tos 25 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu turtele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.