Turta dulce cu visine si gem de caise

Printeaza

Turta dulce cu visine si gem de caise din: făină, zahăr pudră, praf de copt, cacao, ou, ulei, gem de caise, miere, vişine.

Turta_dulce_cu_visine_si_gem_de_caise

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură gem de caise
  • 2 linguri miere
  • 200 g vişine

Mod de preparare:

Se curăţă vişinele de codiţe şi sâmburi. Se amestecă făina cu zahăr, cacao şi praf de copt; se adaugă oul, ulei şi lapte şi se amestecă aluatul cu mixerul. Se înglobează gem şi miere şi se amestecă 8 min. cu mixerul; dacă este prea tare compoziţia, se mai adaugă lapte.

Se unge cu ulei o formă şi se pudrează cu făină; se aşază alu­atul şi se încrustează vişinele. Se coace 45 min. în cuptorul în­cins la 160 °C. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcoreas­că 10 min. Apoi se răstoarnă.

Turta dulce cu visine si gem de caise

Turta_dulce_cu_visine_si_gem_de_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.